COACHOK

Bőtös Balázs

Coach, tréner, action learning team coach, érzelmi intelligencia fejlesztő – személyiségfejlesztő vagyok. 2018 óta rendelkezem nemzetközi coach minősítéssel (ACC).


Vezetőket és szülőket támogatok, hogy mélyülő önismerettel, hatékonyan és jó kedvvel éljenek, dolgozzanak. Hogy ne csak szemlélői legyenek az életnek, hanem örömüket leljék abban, hogy emberek között vannak, akikkel jól kijönnek, és akikkel együtt csinálhatnak, alkothatnak, elérhetnek valamit.


Német szakos bölcsészként 15 médiában eltöltött év után, több mint 10 év vezetői gyakorlattal, fordultam a coaching irányába, miután nagyon rossz tapasztalatokat szereztem – és láttam a romboló hatását az alacsony érzelmi intelligenciának – mind a szakmai, mind a magánéletemben. Az elmúlt öt évben dolgoztam privát, valamint vállalati ügyfelekkel a civil és a versenyszférában is, egyénekkel és csoportokkal egyaránt.


Tagja vagyok a Nemzetközi Coachingszövetségnek (ICF), amelynek irányelveit és etikai szabályzatát magaménak vallom. 2018-2020-ig az egyesület elnökségében is dolgoztam kommunikációs igazgatóként.


Folyamatosan képzem magam, hogy fejlődjek szakmailag. Ha nem képzésen/iskolában vagyok vagy dolgozom, akkor az időmet feleségemmel és két kislányommal töltöm, gitározom és edzek.

Csordás Izabella PCC

Coach, team coach, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, EMK oktató, eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok.


Közel 15 évet töltöttem el közintézményi közegben, ebből kb. 10 évet vezetőként, és ennek számos szépségét és nehézségét megtapasztaltam. A Közönségszolgálati Osztályt és több olyan programot is létrehoztam a több mint száz éves Szépművészeti Múzeumban, amikre ma is büszke vagyok.
2016 óta szabadúszóként dolgozom, 2019-ben elindítottam a MúzeumOD-ot. Jelenleg vezetőket és csapatokat támogatok legtöbbször stratégiaalkotási folyamatban. Szervezetfejlesztőként részt vettem a Múzeumok Ma 2020 ágazati felmérést végző kutatócsoportban.


Mindezek közös nevezője számomra az emberek szervezésében, a párbeszéd terének a megteremtésében és az organikus fejlődésben ragadható meg. Ennek a hívásnak engedve nemcsak mentálhigiénés és szervezetfejlesztői tanulmányokat folytattam 2012-től, hanem 2019-ben business coach képesítést, majd 2020-ban nemzetközi akkreditációt szereztem, jelenleg team coachként képződöm.


A szervezetekkel való munkában a rendszerszemléletem és az érzékenységem van nagy hasznomra. A csapatokat a kapcsolatfókusz és a teljesítményfókusz egyensúlyozásával támogatom az egészségesebb, és így a hatékonyabb működés kialakításában.


A munkámban két dolgot élvezek igazán. Egyrészt amikor hozzájárulhatok a vezetői tudatosság növeléséhez: tükröt tartok, reflektálok, vagy kérdést teszek fel a hozzám forduló vezetőknek, és ezzel egy olyan tér jön létre, ahol bátran ránézhetnek saját vezetői szerepükre annak minden oldalával együtt, ami végső soron felszabadítja és megsokszorozza az energiákat. Másrészt amikor csapatokat támogathatok a számukra fontos témák őszinte és eredményes egyeztetésében, vagy egy stratégia megalkotásában, és ezáltal erősödik az összetartó szövet, és a közös munka eredménye beépül a mindennapokba.


A szabadidőmet a családommal, kontakt improvizáció tánccal, utazással és természetjárással töltöm legszívesebben.

Draskóczi Katalin PCC

Több, mint húsz évet töltöttem nagyvállalati környezetben, többféle munkakörben és szerepben: vállalati szakemberként és külső tanácsadóként is dolgoztam folyamatfejlesztési és rendszerfejlesztési projekteken. Többször megéltem azt, amikor a hatékonysági szempontok domináltak az emberi tényezőkkel szemben. Ennek felismerése vitt tovább a coaching felé, ahol előtérbe kerülnek az emberi tényezők, döntések, elakadások, érzelmek és megélések is.

Az átfogó, rendszerszerű szemléletet akkor tanultam meg, amikor több százezer munkavállalót támogató tanulási rendszereken dolgoztam. Az empatikus, egyénre koncentráló megközelítést a coaching adta. E kettő találkozásából pedig olyan erő születhet, ami egy együttműködésre és támogató légkörre épülő csapatban különleges teljesítményeket hozhat létre.

A vezetői szerep különösen fontos mindezek összehangolásában és működtetésében. A vezetői coaching inspiráló, kreatív teret nyithat egy párbeszédhez, amely során felszínre kerülnek, tudatosulnak és konkrét lépésekké alakíthatóak a vezetői dilemmák és a kihívások.

Kulcu-Gusztafik Anita ACC

Igazgatásszervező és andragógus végzettséggel rendelkezem. 2017-ben kezdtem el a coaching hivatást gyakorolni miután megszereztem a tanúsítványomat a Business Coach Kft.nél.

A közigazgatásban és a magánszférában szerzett tapasztalok után, az életemet a coach szakmának szenteltem. Sikeresen dolgoztam és dolgozom együtt nagyszerű szakemberekkel nagyvállalati és KKV szektorban is. Egyéni és csoportos coaching foglalkozások és tréningek tartásával foglalkozom különböző célcsoportok számára, az egyetemi hallgatóktól a felsővezetőkig.

Hiszem, hogy a kívánt élet megteremtésének első lépése a saját magunk és a világban elfoglalt helyünk megértése. Én abban támogatlak, hogy megtaláld elakadásaid, korlátozó hiedelmeid, felszabadítsd a belső zsenit és cselekedetekké változtasd a felismeréseket.

Coaching fókusz területek: vezetői identitás és tudatosság, félelmek kezelése, stresszkezelés, hibák átértelmezése – design thinking, együttműködés, kommunikáció, önismeret, változáskezelés, konfliktuskezelés, érzelmi agilitás, harmónia megteremtése, munka-magánélet egyensúly.