COACHING

"A coaching felszabadítja az emberben lévő lehetőségeket a teljesítmény maximalizálása érdekében."

Sir John Whitmore

A coaching nem tanítás, nem tanácsadás, hanem ahhoz segíti hozzá az ügyfelet, hogy a helyzetet újabb nézőpontokból megvizsgálva élete leghitelesebb szakértőjeként cselekedjen és hozzon döntést.  "A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés egy olyan gondolat-ébresztő, provokáló és kreatív folyamatban, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy szakmai és személyes szempontok alapján a legtöbbet hozza ki önmagából." (Nemzetközi Coach Szövetség/ICF)


INTÉZMÉNYVEZETŐKNEK   -  OSZTÁLYVEZETŐKNEK  -  MUNKATÁRSAKNAK

Mikor hívjunk coach-ot?

A coaching számos esetben támogathatja a szervezet céljainak elérését. Akkor érdemes coach segítségét igénybe venni, ha a vezető, a munkatárs fejlődni akar, és ha a szervezeti vezető és a közvetlen vezető támogatja a munkatársak fejlesztését, például az utánpótlás-nevelést, a munkatársak célzott, tudatos fejlesztését, egy pozícióra való felkészítést vagy egy feladatra való felkészülést.

A coaching a csapatműködést harmonikusabbá és hatékonyabbá teszi egy érett csapat esetében mind az önazonosság, mind az odatartozás növelése által.

A MUNKAMÓDSZERRŐL

Az egyéni coaching ülés 60-90 percet, a csapatokkal való munka alkalmanként 3-4 órát tart - az aktuális témához és igényekhez igazodó eszközök segítségével. 

"Az alkalmazottak teljesítményében vezetőik meggyőződése tükröződik."

Sir John Whitmore

Miért éri meg a coaching?

Számos kutatást végeztek a coaching megtérüléséről gazdálkodó szervezetek életében. A coaching mellett szóló legfőbb érvek a közpénzből fenntartott intézmények számára is ugyanolyan kiemelkedőek, hiszen ugyanúgy az erőforrások hatékony felhasználása a közérdek. A munkatárs fejlődésén keresztül a coaching az alábbiak mentén szolgálja egy szervezet erőforrás-gazdálkodását, s azon keresztül sikerességét:

A coaching-tér az ügyfelet szolgálja, amihez a szervezet keretet ad - ezzel is a munkatársba fektetett bizalmát, a munkatárs fejlődésének támogatását fejezi ki és így elismeri őt. 

KAPCSOLAT - info@muzeumod.hu - 06 20 481 61 81