COACHOK

Csordás Izabella PCC

Coach, team coach, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, EMK oktató, eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok.


Közel 15 évet töltöttem el közintézményi közegben, ebből kb. 10 évet vezetőként, és ennek számos szépségét és nehézségét megtapasztaltam. A Közönségszolgálati Osztályt és több olyan programot is létrehoztam a több mint száz éves Szépművészeti Múzeumban, amikre ma is büszke vagyok.
2016 óta szabadúszóként dolgozom, 2019-ben elindítottam a MúzeumOD-ot. Szervezetfejlesztőként részt vettem a Múzeumok Ma 2020 ágazati felmérést végző kutatócsoportban. Szívügyem a múzeumi munkatársak jólléte és a múzeumok szervezett, eredményes működése. 


A munkámban két dolgot élvezek igazán. Egyrészt amikor hozzájárulhatok a tudatosság növeléséhez: tükröt tartok, reflektálok, vagy kérdést teszek fel a hozzám fordulóknak, és ezzel egy olyan tér jön létre, ahol bátran ránézhetnek saját megéléseikre, szerepükre annak minden oldalával együtt, ami végső soron felszabadítja és megsokszorozza az energiákat. Másrészt amikor csapatokat támogathatok a számukra fontos témák őszinte és eredményes egyeztetésében, vagy egy stratégia megalkotásában, és ezáltal erősödik az összetartó szövet, és a közös munka eredménye beépül a mindennapokba. 

Draskóczi Katalin PCC

Több, mint húsz évet töltöttem nagyvállalati környezetben, többféle munkakörben és szerepben: vállalati szakemberként és külső tanácsadóként is dolgoztam folyamatfejlesztési és rendszerfejlesztési projekteken. Többször megéltem azt, amikor a hatékonysági szempontok domináltak az emberi tényezőkkel szemben. Ennek felismerése vitt tovább a coaching felé, ahol előtérbe kerülnek az emberi tényezők, döntések, elakadások, érzelmek és megélések is.

Számomra a coaching egy inspiráló, kreatív tér megteremtését jelenti egy olyan párbeszédhez, amely során felszínre kerülnek, tudatosulnak és konkrét lépésekké alakíthatóak az egyéni és csapatszintű kihívások. Hiszek a coaching társadalomformáló erejében, és azokban az együttműködésekben, amik az üzleti szféra, a coaching szakma és a társadalmi, kulturális, illetve nonprofit szervezetek között jöhetnek létre.

2023-ban az ICF (Nemzetközi Coaching Szövetség) Magyar Tagozatának CSR Igazgatója voltam, 2024-től pedig az ICF Globális szervezetének, az ICF Foundation Nagyköveteként olyan projektvezetőket támogatok, akik jószolgálati programokat indítanak és menedzselnek szerte a világban.

Részt vettem korábbi, múzeumi vezetők és csapatok fejlesztését célzó programban (többek között a MúzeumOD szervezésében a Párbeszédben a vezetésről című programban 2022-ben), illetve a pedagógusok coaching támogatását elindító jószolgálati kezdeményezésekben is.

Koncz András

Trénerként, coachként, szervezetfejlesztőként több mint húsz éve dolgozom emberekkel, csoportokkal. Mindig a nonprofit szektor (civil szervezetek, kulturális területek, egyház) érdekelt, itt voltam és vagyok otthon, ezért a munkámat is ezen a területen végzem.

 

Két alapvető gondolat határozza meg a munkámat. Egyrészt, hogy az ember életét egy egységként lássam, ami szétszálazható ugyan olyan részekre, mint munka és magánélet, de közben ezek nagyon mélyen összekapcsolódnak és egy egységet képviselnek. Másrészt, hogy az egyén mindig kapcsolatokban él, rendszerek része, melyek keretet adnak az életének. Meggyőződésem, hogy a fejlődés mindezeken a területeken egyszerre történik: a munka, a személyiség, a munkahelyi és az otthoni rendszerek hatnak egymásra.

 

Fiatalkoromban zenészként éltem és dolgoztam. Azóta is tanítok ezen a területen is. Van tapasztalatom a kulturális életben tevékenykedő emberekkel. Engem zenészként is a kamarazene érdekelt, az okozott kíváncsiságot, az motivált, hogy hogyan dolgozhatunk együtt zenészként, hogyan figyelünk egymásra, hogyan változtat meg egy alkotási folyamatot egy másként megszólaló hang, egy másik jelen lévő zenész. A szervezetekkel és személyekkel való munkában is ennek az örömét keresem.

 

Jelenleg elsősorban egyházi területen dolgozom fejlesztőként, trénerként és coachként. 2022-ben részt vettem a MúzeumOD felkérésére a Magyar Természettudományi Múzeumban múzeumi vezetők számára szervezett “A belső innováció alapjai” című műhelybeszélgetés-sorozaton.