NÉVJEGY

BAKÓ CSABA, menedzsmenttanácsadó, szervezetfejlesztő és tréner, közgazdász (Corvinus), a MúzeumOD szakmai partnere

ERŐSSÉGEIM

  • 15 év szervezetfejlesztési tapasztalat
  • üzleti, közszolgálati és nonprofit szektor ismerete
  • hazai és külföldi projektek vezetése, nemzetközi kitekintés
  • strukturáltság, lényeglátás, igényesség

POZÍCIÓK

2016- SIMPACT Nonprofit Kft. alapító és ügyvezető 2009-2015 IFUA Nonprofit Partner ügyvezető, szenior tanácsadó2004-2009 IFUA Horváth & Partners közszolgálati tanácsadó

PROJEKTEK

Közel 50 szervezetfejlesztési projekt vezetése vagy aktív részvételStratégiaalkotás, forrásszerzés, üzleti tervezés és egyéb képzések (Petőfi Irodalmi Múzeum, debreceni kulturális intézmények, miskolci kulturális intézmények, klasszikus civil szervezetek, társadalmi vállalkozások)Rendszeres egyetemi előadások (Corvinus, BGE, ELTE stb.)

TANULMÁNYOK

2012 - háromhónapos tanulmányút, Action Planning (Egyesült Királyság)2004-2010 – készségfejlesztő céges tréningek éves gyakorisággal2004 - közgazdász, Corvinus (vállalati pénzügyek)2004 - tanulmányi félév, WHU Németország

SZAKMAI ÉLETÚT

Mindig is a jó lehetőségek meglátása, új kezdeményezések felvállalása jellemzett. Kiemelt célom ügyfeleim eredményes működésének megteremtése, fejlesztése, melyhez a módszertani hátteret hazánk egyik legnagyobb és a német régió egyik legelismertebb menedzsmenttanácsadó cégénél, az IFUA Horváth & Partnersnél szerezhettem meg 2004 és 2009 között.

Ebben az öt évben folyamatosan erősödött bennem a vágy, hogy tudásomat társadalmilag jó ügyek érdekében használhassam fel. Ezért hatalmas lehetőség volt számomra, amikor az IFUA Nonprofit Partner az IFUA Horváth & Partners társadalmi felelősségvállalása keretében 2009-ben létrejött. Vezetésem alatt 4 CSR (Corporate Social Responsibility) díjat nyertünk el, és tevékenységünk hazánk mellett a környező országokra is fokozatosan kiterjedt.

Következő lépcsőfokként néhány kollégámmal együtt 2017-től önálló nonprofit szervezet alapítása mellett döntöttünk, hogy a szabadabb keretek által tovább növelhessük a társadalmi hatásunkat. A SIMPACT keretében immár 9 országban volt projektünk, aktív partnerségben a legnagyobb forrásosztó szervezetekkel (pl. ERSTE Foundation, MOL Alapítvány, Velux Foundations).

Izabellával hatásmérés témában kaptunk egy közös felkérést egy kulturális konferencián, és az előadásom után kért fel arra, hogy szakmai partnerként csatlakozzam a MúzemOD kezdeményezéshez, melyet örömmel vállalok!

AJÁNLÁSOK

"A kommunikáció területén természetes, hogy minden partnerhez, minden szervezethez másképp szólunk. Más szakterületeken ritkán találkozom ezzel az extra figyelemmel. Bakó Csabát azért tartom kiemelkedően jó szakembernek, mert ő rendelkezik ezzel a kivételes képességgel. Egyrészt nagyon széleskörű és gyakorlatias a tudása, és évtizedes munkatapasztalat áll mögötte, másrészt ezt képes is hatékonyan átadni. Megoldási javaslatait különleges odafigyeléssel alakítja az adott szektorhoz, szervezethez és ügyfélhez, ezzel alapozza meg az együttműködés eredményességét. ...

... A PIM munkatársainak szóló stratégiaépítési és forrásszerzési képzésen végre valóban megszólítva éreztem magam: Csaba nemcsak alaposan felkészülve, jól felépített és gyakorlatias tananyaggal érkezett, de kiemelten figyelt a hallgatóságra is. Fontos volt számára, hogy értsük a ránk váró folyamatokat, és választ kapjunk a kérdéseinkre. Későbbi munkámban különösen nagy segítség volt, hogy az általánosságokon túllépve az ismertetett megoldásokat és eszközöket a kulturális szektor, azon belül is a múzeumunk sajátosságaihoz igazította. "

Szőke Katalin, Kassák Múzeum, kommunikációs vezető


„Azzal kezdeném, hogy legalább egy tucat szervezetfejlesztésnek nevezett folyamaton vagyok túl az elmúlt 13 évben… Volt ebben külföldi, felkészült és felkészületlen, empatikus és olyan is, aki csak le akarta tudni a napokat. Mindent összevetve azonban el kell mondanom, hogy a mostani folyamat magasan veri az összes eddigit az eredmények tekintetében. Számomra is meglepő módon felkészült vagy / vagytok, a sikerességhez azonban mégsem ez a legfontosabb, hanem az, hogy Csaba és kollégája, Gábor is érti azt a nyelvet, amin beszélünk, és nagyon értékes EMBEREK vagytok.”

Horváth Zsolt, Levegő Munkacsoport ügyvezető igazgató


„Ajánlanám-e másoknak Csabáékat? Teljes mértékben IGEN! Minden nonprofit szervezetnek, aki (A) vagy el van veszve (mint mi is) a tevékenységei sokrétűségében, nem egyértelműek a céljai, és irányra van szüksége, (B) vagy már túlságosan "elrutinosodott", begyepesedett és nem képes kívülről, "felülről" megtekinteni, felülértékelni önmagát. Továbbá olyanoknak, akik bármilyen gyakorlati, szakmai segítségre szorulnak (pénzügyi, PR-szerű vagy egyéb szakirányokban).”

Csorba Eszter, ügyvezető igazgató, Ecumenical Diaconal Year Network (EDYN)


„Csabáékat egy általunk támogatott társadalmi vállalkozás pénzügyi fenntarhatóságával kapcsolatos átvilágítására kértük fel. A projekt során nyújtott teljesítmény kivételes minőséget és tartalmat képvisel a tanácsadói palettán.”

Czafrangó János, Erste good.bee vezető

MúzeumOD - A KULTURÁLIS SZERVEZETEK LEHETŐSÉGEINEK KIBONTAKOZTATÁSÁÉRT

KAPCSOLAT - info@muzeumod.hu - 06 20 481 61 81